28.1.22

Защо пълнеем на определени места?

 Няма да се впускам в биология. Още повече в медицина. Ще нахвърлям само мисли за истинските причини за пълнотата.

Имам предвид онази пълнота, която се отличава с мастно натрупване. Което сякаш не е част от конструкцията ни, от биологията ни, от нас... То се появява толкова постепенно, че чак не разбираме как сме сложили 5, 10, 20 или 30 килограма. Или изведнъж.

То може да засяга част от тялото ни или целия торс.

Излишната мазнини лесно се различава от останалата маса на тялото стига да допреш ръце. Дори и без да си специалист можеш да разграничиш линия на структурата на тялото и излишното наслагване.

Обикновено тези тъкани са студени, обикновено не се държат от мускули, а само от кожата.

Мастните депа повече от ясно е, че са неестетични, нежелани, нездравословни, освен в гърдите при жените, разбира се.

Мастната тъкан е и тъкан, която изолира. Натрупавенто говори за дистанция, прегражда размен на енергийни потоци, показва блокаж.

Има жени, които имат много специфично и огромно натрупване в областта на ханша. Няма да говорим за хормонални нарушения, защото, освен джинса, вероятно има и такива причини за него, а за психологията на мастните натрупвания. Да, съчетанието звучи малко странно, но далеч не е невярно. Не ви ли е направило впечатление, че тези жени са много взискателни обикновено? Към другите, но не по-малко и към себе си, много чувствителни до свръх чувствителни и обикновено са пострадали - пострадали са от некоректно отношение от близък интимен за тях човек. Те са прекалено умни, за да не забележат пропуските спрямо тях, но и са търпеливи, деликатни и вероятно отстъпчиви, със сигурност обичащи и малко налагащи се. Освовният проблем, травмата е изтласкана от тях, не е преработена. Натруването в тази област на тялото на жената най-ясно показва най-дъбокото нейно вътрешно желание да се изолира в желанието си да се защити и не изпиташ отново душевната болка от интимен партньор.

Хайде, да поговорим за корема при мъжете. Тези мастни наслагвания, които външно се наблюдават от ребрата надолу и правят обиколката на талията огромна. Какво имаме в тази част на тялото. Коремна кухина. Черва. Имунитет. Втори мозък. Добре, не ви ли е направило впечатление, че мъжете с голям корем поради външно натрупване на мазнини имат проблем да изразяват себе си свободно - те или са потиснати на работата, или в семейството, или в поведението им е заложен грешен модел от детството да пренебрегват своите нужни и да не изпитват самоуважение към себе си. 

Мастно натрупване отзад на врата. Обикновено казват, че като те боли вратът си се натоварил с преколено много тежки задачи, поемеш повече отговности отколкото е възможно да носиш, натоварваш се с решението на задачи и за други. Само че, в случая не става въпрос за болка, а за мастно натрупване, изолиращ материал, дистанция, няма стегнати мускули, няма болка от пренапрежението им и вероятно става въпрос точно за обратното - неудовлетворение от ежедневните задачи, самозаблуда за примирение за попрището и липса на решение да промениш естеството и тежестта на работата си, която очевидно е далеч под възможностите ти и не отговаря на желанията ти, вероятно има и подчинение към интелектуално по-слаб шеф или неработеща структура. 

Добре, давайте и вие своите наблюдения, със сигурност има още части на тялото, на които да обърнем внимание...


Няма коментари:

Translate

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails