27.11.22

Драконова жена II

Днес чух репликата: "Когато си на двайсет, оценяваш ума на една жена на двайсет, а когато си на 45+ - тялото ѝ." Не се съгласих. Вероятно, за мъжа тялото с възрастта се превръща в страхотен стимул за вътрешни преживявания. Но смятам, че по какъв начин мъжът оценява жената в различни възрасти е субективно и индивидуално. Няма начин физическата част да отпадне и да се пренебрегнат усещанията, които може да създаде едно тяло и особено усещанията, които може да създаде едно тяло с опъната кожа и живителни сокови на човек, чието време на буйна активност изтича. Познавам мъже, които бяха пленени предимно от телата на връстничките си, познавам и мъже на уважавана възраст, които разглеждат жените с млади тела като деца.

Опитвам се да се поставя в огледална позиция и да преценя дали тялото на един прекрасен млад мъж би имало въздействие върху мен в степен подобна на ума на зрелия, но аз винаги съм била влюбена в ума и продължавам да разглеждам красивите мъжки тела като художник или само като естет...

Междувременно отговорих на въпроса си сама точно преди малко. Това да търсиш младото тяло, за да събуди у теб вътрения ти свят и ти даде пълнота на преживявания и себеусещането ти, е тъжно, насочва не само за ценностите при дадената личност, но показва и пустотата, която изпитва съзнателно или не у себе си. Всеки човек единствено сам може да се изведе от празнотата в себе си и такъв човек едва ли би могъл да привлече пълноценната личност или да я задържи до себе си.

Високо ценя, макар че не ги виждам, тези мъже, които успяват да се възхищават на жената такава, каквато е и намират красотата и във възраст, когато се губи свежестта и еластичността на кожата. И жената след 50 може да бъде пленителна - не малко звезди и модели ни демонстрират подобен пример. Разбира се и за това жената трябва да е запазила вътрения си свят богат, защото превърнеш ли се в лелка по манталитет, едва ли би могла да се харесаш сама ти :)

Гледам снимката на Моника Белучи до прелестната ѝ по-голяма дъщеря Дева Касел - зряла, горда и пленителна, въпреки нейните 58 и си пожелавам да бъда като нея. Опс, имам момчета - образът на жената със синове е малко по-различен от магнетичността на жената с дъщери ;)

Няма коментари:

Translate

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails