17.9.22

Болестта като форма на насилие и илюзия

Имайки в съдбата си загуба на млад близък в млада възраст, съществото ми реагира много остро, когато чуе за заболяване.

За мен заболяванията не са случайни. Повече от ясно е, че тяхната причина по един или друг начин е свързана с материята - независимо дали става въпрос за порязване, инфекция с каквито и да било микроскопични живи организми и частици, токсични субстанции, вредни външни фактори... Всичко това е материя, материя, която влияе върху материя и нейната способност да се адаптира, защити или да се съпротивлява за живота.

Заради работата ми и затова, че по природата съм изключително наблюдателен човек съм натрупала в себе си толкова необработена и несистематизирана информация относно произхода на заболяванията, че ако притежавах интелекта на гений сигурно бих написала библия на излекуването на човека. Но не съм. Не притежавам този интелект, който съм склонна да възвалявам.

Днес отново си мисля за Паркинсон. Не мога да кажа че познавам болестта. Но съм се докоснала до два случая, които до някаква степен са сходни. И колкото и странно да е за тази болест, предимно покосяваща мъжете, "изводите" са ми за жени.

Болестта на Паркинсон отнема баланса, нервната ти система остава нерегулирана, трепереща. За мен болестта е свързана с околната среда, с най-близкото обкръжение и атмосферата, която създава то. Свързано е с несигурност и от друга страна с един устойчив човек, на който все пак с годините му се отнема силата. Просто средата отнема изразената му способност да балансира и я използва за себе, за да оцелява. 

И в двата случая, и двете жени са заслужавали много повече. Средата не е била адекватната за тях. Но те са отдавали.

Не твърдя, че не са били обичани или че не им се е давало. Това не зная. Но съм убедена, че е имало разминаване. Разминаване в ценностите, разбиранията първо между двама в двойка, пренасящо се в родовите връзки.

При Паркинсон има нисък синтез на допамин. Допамин - хормонът на удоволствието, удовлетворението. До такава степен средата не е създава удоволствие, а напротив, че организмът просто се отучва да го произвежда. Това е да поставиш човек в дълбока килия. (Паркинсон е при третото око, шестата чакра, липса на визия, губиш баланс в живота)

Днес жените можем да прекъснем тези заболявания.

За мъжете не мога да твърдя. В момента те са най-неустановените като възприятия същества.

При всички случаи и едните и другите трябва да бъдат предимно себе си, за да се втурнат да изпълняват една или друга роля.

Псориазисът е автоимунно заболяване. Всяко автоимунно заболяване е носачено към себе си, то представлява заличаване, убиване на себе си. Разбира се, процесът не е съзнателен. При всички случаи е свързан с търпене на нещо, което не ти пасва. При всички случаи то е свързано с взаимоотношенията с другите, там където прекарваме най-много време, място, което тялото ни възприема за дом (като домът може да е работата - има и такива хора). При псориазиса има екстремно подновяване на клетки. Видим и най-чест е по кожата. Но в последствие може да засегне стави. Какво искаш да отлющиш? Въпросът е какво искаш да отлющиш? Какво на този човек не му е добре и иска да отстрани. Хапчето няма да помогне. Трябва промяна в житейската среда. Няма да кажа на себе си и това да приемеш нещата - не, приемане на всяко едно нещо не трябва да има, това разболява.

Мислейки сега за псориазиса, сякаш виждам живота на една жена. Жалкото е, че близките обикновено не виждаме какво им причиняваме. Наистина си заслужава да живееш само с човек, който е отворен и към твоите потребности и граници. Не изисквайте прекалено много от близките си, особено от проекции на собствените си потребности върху тях.

Рак на дебелото черво - нова германска медицина - колкото и да е отхвърлян Хамер - за мен, от малкото прочетено, е заложил матрица на новото ковчеже на болестите на Пандора - това, което дори и да отвориш, те няма да могат да избягат като отвързани духове от бутилка. 

Но съвременният свят в момента прави пари, имидж, сфера, която се изгражда на обслужването на болестите. Лесното излекуване някак се загуби като цел... Болна тема. Болните маси се маниулират лесно... Още по-болна тема. Масите наистина се управляват. Въпрос е да си хванал емоциите. (доп. Трябва да помисля за провокиране на мисленето в аудиторията!)

Хамер ще е отричан. Надявам се, не забравен.

Според него ракът на дебелото черво е свързан с вина. За единия случай, който знам, мога да си обясня откъде идва вината. Не е задължително и тя да се съзнава, може да работи на подсъзнателно ниво, може дори на съзнателно ниво да има оправдание, но подсъзнанието е това, което е по-близко до управлението на болестите в нас. Вината може да е натрапена. Казват, повтори една лъжа няколко пъти, за да я приемеш за истина. Вината е най-жестокото средство на манипулативните личности, толкова жестоко, че ако самите тези личности си даваха сметка за него, щяха да го избягват. Обвиняването обаче е с действие на бумеранг. То може да е насочено към даден човек, да го удари, но ще се върне и ще засегне и теб. Пазете се от това да обвинявате за каквото и да е някой друг, ще го убиете по един или друг начин, пазете се от това да се самообвинявате за каквото и да било - по-добре потърсете решение с обекта на дразненето или индивидуално за себе си. Забравете егото. И прегледайте старите травми. Стари травми с нож не се лекуват.

Алцхаймер, деменция - със сигурност е свързано с желание да забравиш, да забравиш нещо, което по-скоро си извършил ти, съзнаваш, че си наранил, но два пъти повече си наранил себе си... (Алцхаймер - коронна чакра - обратното на мъдрост - отказ да си правиш изводи от направените грешки)

Имам да откривам за инфаркта и инсулта. Инцидентността там не е обяснението. Трябва да помисля, да се пренеса, за да ги разбера... хронична умора по-горе напипах за инсулта!)

За полипите в матката - трябва ли ви обяснение. Намалете допускането на нежелани приходящи в нея, на нея ѝ е писнало и от тях и от вас.

Рак на гърдата - кого искате да храните, да обичате, изпитвате дефицит на обич? Рак на яйчниците - чуто - искате дете. Рак на простатата - подобно на полипите в матката, но със знак на натрупване, при мъжете резултатите са след години, пренасищането със забавление си има цена. Човек трябва да има съзнателност колко да си играе и пази някаква чистота.

Автоимунно заболяване на щитовидната жлеза - непълноценна комуникация с близък/близки, неудовлетвореност, липса на разбиране, непасващи си среди, липса на синергия...

Намаляващо зрение - отказ да се приеме даден факт.

Намален слух - да пренебрегваш нуждата на свързан с теб човек. Възможно е този човек да е обсебил живота ти и това да е единственият начин да останеш насаме със себе си/необезпокояван. Не се остовава толкова на липсата на връзка контакт и невъзможност за синхронизиране, а по-скоро със съзнателно скъсване на връзката заради пренасищане. (Разбира се, не е единственият начин, но понякога с близките е трудно)

Диабетът е свързан с липса на сила. Липсата на сила понякога е избор, не резултат. Свързано е със силно желание, но липса на действие. Не играеш, стоиш извън пиесата.

(За съжаление, има какво да допълня за децата, но това е друга тема)

Стига толкова!

Всеки може сам за себе си да разбере зародиша на дадена болест, ако бъде достатъчен честен със себе си, близкия, има адекватна преценка за средата и не се държи/оповава на илюзии. Болестите се дължат на натоварване, нещо, което ни уврежда, не ни пасва съвсем. Ако приемаш нещата, си здрав, ако търсиш решения да се справяш с дискомфорта на съществуването си избираш пак здравето.

И наистина последно - ракът на панкреаса е свързан с посичане от близък човек (Хамер).

Не забравяйте за бумеранга. Посечеш ли, някой ден ще загубиш когнитивността си. Посичането е съзнателен процес за разлика от вината, която е на емоционална основа... (тук напипвам нещо ново, трябва да развия, проследи връзката: вина-емоция-боклук-дебело черво-; 

(трябва да се разглеждат нещата в няколко нюанса: единият е дефицит, недостатъчност заради разминаване или не достатъчно допълване/пасване; втората насока е зараси пренасищане - затова едни ги удря в щитовидната, а други в слуха; трето - причини заради теб като Алцхаймер и причини заради средата като Паркинсон; трябва да поработя върху рака на гърдата - може би там нещата са свързани с пренасищане и доката тук се чудя за астмата въобще - не; разгледай таблицата с чакрите - оказва се, че е толкова лесно да проумееш същността на тази матрица с болестите)


А аз май оправих сърцето, но разболях главата... Ще я оправя аз тази визия ;) Временно е.


Няма коментари:

Translate

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails